Du kan gøre dit, for at bruge mere grøn energi – og spare mange penge samtidigt

Grøn energi er en mangelvare i Danmark i dag. Den typiske form for energi i Danmark er i form af strøm. Grøn energi, eller strøm, findes flere afskygninger, her i blandt fra solceller. Taler vi om den strøm, som bruges til at opvarme et almindeligt dansk hjem, er det hovedsageligt ved hjælp af energi fra et kulkraftværk. Når et kulkraftværk brænder kul af, for at generere strøm, udleder det en masse CO2. Derfor kaldes den form for energi for sort energi. På trods af Danmarks selvopfattelse som en grøn nation og innovative satsning på den grønne sektor, hvor vi fremstiller produkter og processer, ser det faktuelt skidt ud med vores Co2-udledning. Vi forurener faktisk så meget, at vi ligger i Top 5 i Europa! Vi kører for meget i bil, spiser rigtig meget kød, flyver en her del og slår græs, fyrer op i brændeovnene med videre. Opfat det som et godt råd, når vi hvisker, at forbrugeren på en måde kan købe aflad for den dårlige internationale placering og mindske sin egen C02-udledning ved at investere i et solcelleanlæg.

Du kan decideret få et minus på FLERE TONS CO2 ved at købe et solcellesystem.

Du kan gøre en forskel 

Det er vores politikere og ledere i andre lande, som aftaler klimamål og sørger for at få dem implementeret. Så hvis du som almindelig dansker gerne vil sætte speed på og vil spare miljøet for CO2 – men synes det er lidt voldsomt at sætte en vindmølle op i baghaven – er der en anden form for grøn energi, som er mere relevant, nemlig solceller. Solcellerne tager solens stråler, og omvender dem til energi. Grøn energi. De fungerer både i solskin og i skyet vejr, da solens stråler altid kommer igennem skyerne. Det er altså ikke kun de dage solen skinner, man har strøm. Derudover kan energien lagres på batteri, hvis man ikke er hjemme, imens solcellerne producerer maks, og den energi man ikke selv bruger i hjemmet, kan man sælge på elnettet. Køber du et anlæg med batteri, så er du altså meget tæt på at være selvforsynende i de mest solrige måneder på året.

Fordele ved solceller som energikilde er:

  • Vedvarende energi

Energien kan både benyttes til at skabe elektricitet og varme i boligen. Den grønne vedvarende energi udvindes fra solen, vinden og bølgerne – hvor det i dette tilfælde er solen. Det er en fordel, da denne type energi kan dække nutidens forbrugere, uden at man behøver at gå på kompromis og lade det gå udover den fremtidige generation. 10 kvadratmeter solceller kan spare verden for cirka ½ ton CO2 om året.

  • Økonomi-rigtig energi

Solceller giver stor mulighed for, at spare på din elregning, da du ikke betaler for den energi, som du selv genererer. Samtidig har du mulighed for at tjene penge på dit solcelleanlæg, da du med et nettilsluttet anlæg, kan sælge og købe elektricitet . Samtidig kan du bruge håndværkerfradraget til installationen.

  • Miljøvenlig energi

Med solceller opstår der næsten ingen forurening – Dog kan udledning af affaldsstoffer og forurening ikke helt undgås i forhold til produktionen af solceller, transporten af disse og når man skal installere dem. Dette er dog en minimal del, i forhold til hvis man får sin energi andre steder fra.

  • Innovativ energi

Solceller er et populært emne inden for grøn energi og anses for værende en god løsning på at undgå klimaforandringer. Derfor er dette også et område, som der bliver forsket rigtig meget på og det er et innovativt markedet.

  • Langvarig energi

Solcelleanlæg har ofte en lang levetid og en god holdbarhed. Derfor er det en energikilde du kan have i lang tid. Samtidig er der ofte en garanti på 20 år på dine solceller, hvilket sikrer dig langt ud i fremtiden, hvis der skulle opstå komplikationer.

  • Sælgende energi

Hvis din bolig har solceller er det ofte lettere at sælge og man får oftere en højere pris for sin bolig, hvis man vælger at sælge. EDC har udarbejdet en undersøgelse i Juni 2014, som siger at salgsprisen stiger med omkring 3 procent – I gennemsnit svarer dette til 54.000 kr.

14 % af Danmarks elforbrug dækkes af solceller

Det danske sommervejr gør, at solceller og solpaneler i Danmark leverer nye produktionsrekorder. Alene i de første 20 dage af juli stod solcellerne for at levere hele 3,5 % af det samlede, danske elforbrug. Ved middagstid er vi ofte oppe på over 10 %.

De danske solceller har aldrig leveret så meget el før, og dette skyldes især sommerens hedebølge og det meget solrige vejr, der har forårsaget stigningen i solcellernes produktionsniveau. Når solen stråler særligt meget, leverer solcellerne el til næsten 14 % af det danske forbrug.

Solcellernes høje produktionsniveau har foreløbig toppet den 19. juli 2018 mellem kl. 14-15, hvor el-produktionen var helt oppe på 13,7 %.

Over 26.860 ton CO2 sparet på bare 20 dage!

Hvis man tager udgangspunkt i de 471 gram CO2 en normal kilowatt-time (kWh) producerer, så kan man estimere, at solcellernes store elproduktion har skånet os for hele 26.860 ton CO2 i perioden 1.-20. juli.

Det var dog ikke kun i juli vi satte ny rekord for de danske solcellers formåen. Allerede den 30. maj 2018 nåede vi en rekordhøj produktion fra de danske solceller, på hele 485 kWh omkring kl. 13:15. Det var bladet Ingeniøren, som offentliggjorde rekorden.

Solceller er ikke bare god økonomi, det er også en måde at gå ad den grønne vej, den bedste vej for os alle.