STADIG SUPERGOD ØKONOMI I GRØN SOLENERGI

Hvorfor overveje et solcelleanlæg? Fordi du kan spare op til 70% af din elregning!

Da det gik rigtig stærkt i 2012, hvor man fik pænt store tilskud fra staten og høj afregning på den strøm man producerede, var der supergod økonomi i solceller. Hvordan ser det egentlig ud her 6 år senere, hvor alle tilskud – på nær håndværkerfradraget – er bortfaldet og afregningen på egenproduceret kilowattime el, er faldet? Vi kan konkludere, det stadig ser økonomisk godt ud og at solcelleanlæg er kommet for at blive, og har historisk set aldrig været billigere.

 – Du får en værdiforøgelse på din bolig på hele 3%. (tal fra Boliga)

– Ny lithium-batteriteknologi forbedrer økonomien i et solcelleanlæg fra 30% til 70%  fordi den indfangede strøm kan gemmes til du forbruger den.

– Halverer som minimum din elregning de næste 20-25 år.

– Et solcelleanlæg i dag er mere end 60% billigere end i 2012.

– Årlig forrentning af investeringen er typisk mellem 7% til 18,5 %

– Håndværkerfradrag gælder stadigvæk for 2020.

– Effektiviteten på solcellepaneler er steget med 30 % pr. m2 siden 2012.

– Solcelleanlæg over 4KW er god økonomi MED batteri.

– Små solcelleanlæg er god økonomi UDEN batteri.

– Du gør en aktiv indsats mod C02-udledning.

– Forbedrer energimærkningen af din bolig betragteligt.

Det giver stadig god mening!

Så solcellepaneler er kommet for at blive på de danske hustage, det kan vi slå fast. De har aldrig været billigere at anskaffe, og kvaliteten er øget betragteligt siden 2012. Der er fortsat rigtig god og fornuftig økonomi i solcellenergi. Faktisk skal du lede længe efter en bedre økonomisk investering set i forhold til bankrenter, obligationer og aktier. Investeringen forudsætter naturligvis at du bor i et hus hvor du har en udgift til el, så investeringen kan ikke sammenlignes direkte med en investering i gængs fortand. Investerer du for eksempel i aktier eller obligationer, eller guld eller bananer, kan du opleve både kursstigninger og aktieafkast, værdifald og -stigninger på varegrupper, som vil få din investering til at variere i sit afkast. Men du kan jo sælge dine aktier igen og måske har du tabt på dem. Du kan i sammenligning ikke sælge dit solcelleanlæg med batteri igen, uden at tabe en del værdi, da det skal pilles ned og sættes op et andet sted. Men som sagt; har du et elforbrug på eksempelvis 12.000 kr. og derover, så vil du kunne spare temmelig mange penge, op til 70% af dit elforbrug med batteri og det kalder vi et afkast af investeringen.

I et solcelleanlæg er kvaliteten af en solcelle afgørende for, hvor meget strøm den producerer – ikke mindst under forhold, som ikke helt er optimale, eksempelvis øst- eller vestmontage.

En af forskellene på gode og dårlige solceller er selve overfladen på den enkelte celle – dens evne til at optage energi, når solen ikke stråler direkte på den. En god kvalitetssolcelle producerer ganske enkelt mere strøm, selv når solen er bagved skyerne eller når den hænger lavt på himlen.

Hos Billigsolceller monitorerer vi flere solcelleanlæg helt ned på hvert enkelt panel for at sikre os, at de lever op til de høje krav, vi stiller. Invertere og deres effektivitet er også vigtig at fokusere på i forhold til deres præstationer.

Vi kan sammenfattende sige, at økonomisk set er det stadig en god forretning af investere i et solcelleanlæg – og aller bedst hvis det er med batteri, for så er du meget tæt på at være selvforsynende.