Her har vi samlet nogle grundlæggende/ de bedste  forklaringer på solceller

Først og fremmest er det godt at vide, at et solcelleanlæg (SCA) er supernemt at have med at gøre i det daglige. Det er så nemt, at man glemmer, man har det. Det er helt lydløst, syner ikke af noget, bortset fra panelerne på taget. Inverteren som hænger på væggen et sted i huset, fylder jo ikke mere end et medicinskab. Når det er installeret, er det der bare i mindst de næste 25 år, uden at gøre væsen af sig. Der hvor du for alvor ser, du har et SCA, er på din el-regning, som er kraftigt reduceret fra den første dag.

Vi som almindelige forbrugere ved noget om biler og køleskabe og huse, men hvem ved noget om solceller, nej vel? Det vil vi råde lidt bod på her, hvor vi fortæller dig om de mest elementære ting. Vil du vide mere, så gå på nettet, der er enorme mængder viden om SC – for der opsættes faktisk et SCA hver gang der er gået 84 sekunder verden over!

At købe et SCA svarer nogenlunde til at bestille et nyt køleskab. Når vi har fundet ud af hvor stort det skal være, ud fra dine behov, så sammensætter vi et komplet anlæg til dig, som passer til dit hus og jeres el-forbrug, med eller uden batteri. Vi aftaler hvornår det skal installeres og det klarer vi på to dage. Når vi kører hjem på dag to, virker dit nye solcelleanlæg. Det var det, så let er det. Vi klarer alt det trælse med at informere dit el-selskab om at du nu er el-producent og vi tilmelder dig andre steder, så dit kvikke batteri selv kan gå på shoppetur og købe billig strøm, når du en gang imellem bruger mere end anlægget laver. Det er da smart!

ER DER FORSKEL PÅ SOLCELLER ? ER DER FORSKEL PÅ DEN ENE OG ANDEN FORHANDLERS TILBUD PÅ SOLCELLER?

Vi siger ja til begge spørgsmål. Der er nemlig en del forskel på solcellepaneler, men for at spare dig for mange timers trawlen på nettet, har vi gjort undersøgelsesarbejdet for dig. Vi læser jævnligt sammenlignende tests af de solceller der er på markedet og vi kan se tydelige forskelle på ydelsen af det enkelte solcellepanel. Der er også forskel på priserne, men ikke så meget, som på ydelsen. Vi kan se, at vi har valgt rigtigt, da vi sammensatte vores palet af mærkevarer, idet alle vores solcellepaneler yder højt og koster fra medium til medium plus priser. Flere af vore konkurrenter tilbyder paneler, som dels yder dårligt og derfor ikke producerer så meget strøm som vores mærker og dels ikke holder så længe som vores. Så den lille prisforskel ved køb er hurtigt sat over styr. I det lange løb – og det er et langt løb vi taler om, når vi snakker om solceller – så vinder de mærker vi har klart. Vi henviser til WWW. XXVVVTEYURDS webside med resultaterne på, men for at gøre det let for dig, så har vi samlet vore producenter og sat dem overfor konkurrenternes og resultatet kan du se her: VIS ET NEMT SKEMA OVER OUTPUT OG PRIS:

Watt (W), kiloWatt (kW) og kiloWatt-timer (kWh)

1000 W = 1 kW

Hvis et solcelleanlæg producerer konsekvent 1000 W i en time, har det produceret 1 kWh.

KWp = Kilowatt-peak
Angiver den maksimale mængde watt, som solcelleanlægget producerer under optimale forhold.

Solpanel – et solpanel består af mange solceller. Solceller bruger solens energi til at producere CO2-neutral strøm. Ved hjælp af solens stråler sættes der gang i elektronerne inde i solpanelerne, og på den måde skabes der strøm. Størst udnyttelse af solpanelerne sker ved at sikre, at panelerne vender mod syd og har en hældning på 30-45 grader.

Inverter – en inverter (vekselretter) bruges til at lave 12V/24V/48V jævnstrøm om til 50Hz, 230V vekselstrøm.

Elmåler – i nogle tilfælde skal den nuværende måler udskiftes eller suppleres med en ekstra. Der er behov for to elmålere til at måle ud- og indgående elektricitet eller en elmåler, der kan løbe begge veje. Det er inkluderet i prisen og vi sørger for at tage kontakt til dit lokale elselskab.