Priser på solceller 

Et solcellemodul er en betegnelse for et antal solceller, der er sat ind i en aluminiumsramme, som gør solcellerne håndterbare, når de skal monteres. Solcellerne er elektrisk forbundet med hinanden inde i rammen og det strømoutput solcellerne producerer, kommer ud af en ledning bagpå rammen af solpanelet. Når man har flere solcellemoduler sat sammen, som de er på et hustag i et almindeligt solcelleanlæg, kaldes de et solcellepanel. De serieforbindes og deres samlede jævnstrømsproduktion ledes via kabler ned til inverteren i huset, som omformer jævnstrømmen til vekselstrøm, som du bruger i din husholdning.

Se integreret solceller her.

Deroppe på taget kan solpaneler ligge i mange år uden at forandre sig. De gode producenter giver 25 års ydelsesgaranti, så du har næsten den samme årlige produktion af strøm i en lang årrække. De kræver ikke decideret vedligehold eller service, du skal blot sikre dig, at der ikke falder grene og nytårsraketter ned på dem og at der ikke gror mos og alger på dem, da det vil forringe deres strømproduktion væsentligt. Der er firmaer, som ved siden af deres serviceydelser også tilbyder at vaske solceller, så de dermed yder maksimalt.

Teknikken bag en solcelles funktion

Solceller producerer elektricitet, når de rammes af solens ultraviolette stråler. Da der hverken er mekanik, tandhjul eller lignende i solceller, er der heller ingen vedligehold. Det eneste vedligehold er kan være, er at holde glasruden ren. Solceller består primært af to lag; det øverste lag indeholder markant flere elektroner end det nederste lag. Når solens ultraviolette stråler rammer cellerne, slåes elektroner i det øverste lag løs. Herefter vandrer de igennem en strømkreds til solcellens nederste lag og derved skabes en aktiv strøm af elektricitet.

Typer af solceller

Der findes mange forskellige solcelletyper, men særligt tre skiller sig ud: Poly- og monokrystallinske solceller samt tyndfilmspaneler. Forskellen på poly- og monokrystallinske solceller er i produktionsmetoden. Førstnævnte bliver produceret fra sammensmeltet silicium og de kendes på, at de er  blå. Cellerne i monokrystallinske paneler er skåret ud fra et sammenhængende stykke silicium. De er  sorte og yder mere end de blå monokrystallinske celler. Tyndfilmssolceller produceres ved, at en masse blive sprayet på en glas- eller metalplade og de får en mere ensartet overfalde af den grund.  Tyndfilm fungerer bedre end andre celletyper i morgen- og aftentimer samt diffust lys og overskyet vejr.

Hvordan kan du vurdere kvaliteten af en solcelle og hvad med garantien?

Når man vurderer, hvilken solcelle man skal erhverve sig, er der en række forhold, som er gode at være opmærksomme på. Disse omfatter blandt andet: Pris, ydelse, garanti, kvalitet og producent. Prisen er selvsagt vigtig, men det kan være ligeså vigtigt, at kunne vide sig sikker på, at solcellen producerer det, som den skal – også over tid. Kvaliteten bestemmes i bund og grund af de produktionsfaciliter samt de materialer, som er anvendt på den givne producents fabrik. Hvis der spares på råvarerne for at skabe en billigere solcelle, vil solcellens kvalitet også være derefter. Så pris og kvalitet hænger sammen her. Garantier stilles som regel af producenter og ikke forhandlere. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvem som har fremstillet panelet. Såfremt en forhandler sælger egne solceller, altså nogle under eget navn, så er det sikkert, at de er produceret igennem en, måske tvivlsom virksomhed i Kina, idet ingen forhandler råder over egen produktionskapacitet. I det tilfælde er det forhandleren, som står for din garanti , hvis han da har råd. Hvis panelet er lavet af ringe materialer på en fabrik ,hvor der er sjusket med tingene, så vil der komme mange reklamationer og så er det fristende for fabrikken at lukke ned, fremfor at stå ret for garantikravene. Hvis du ikke vil tage den risiko, anbefales vi, at du køber solceller fra producenter, som har været i branchen i mange år og som har en solid og veldrevet organisation. Altså store mærker. Vi ved, hvem der laver de bedste og dårligste celler i branchen i dag og vi ved også noget om hvilke producenter, man skal gå i en stor bue udenom.

Højeffektive solcellepaneler

Solcellepaneler varierer fra typisk 275 watt til 365 watt. De højeffektive paneler bruger man hvor tagarealet er lille, for eksempel på et kolonihavehus eller et sommerhus, eller hvor husejeren gerne vil have så få paneler af æstetiske hensyn.

Solceller på sommerhuse og kolonihaver

Solceller er oplagte som strømkilde til sommerhuse og kolonihaver. Både de som er tilsluttet elnettet og de, som ikke er. Et solcelleanlæg forstyrrer jo ikke idyllen, da det ikke støjer det mindste og det producerer strøm, imens du er der – en dejlig solskinsdag. Nogle kolonihaver og sommerhuse har for eksempel egen vandboring med en el-vandpumpe og de bruger også en del strøm til vandmvarmeren – begge dele kan et solcelleanlæg yde et vigtigt bidrag til på strømsiden.

De sommerhuse og kolonihavehuse som er udenfor elnettet, kan i høj grad bruge et lille solcelleanlæg. Vi tilbyder specialtilpassede solcellepakker til småhuse, som er særdeles overkommelige rent prismæssigt, ring og hør nærmere.

aleo solar solcellepanal højtydende kvalitet effektivt

Priser på alle solcellepaneler

Billigsolceller har mange forskellige produkter i forskellige prisniveauer. Solcellerne, som forhandles af Billigsolceller, inkluderer Q CELLS, JA Solar, Aleo Solar, Trina Solar, Amerisolar, Eurener, Winaico, LG og REC Solar. Klik videre for at se de mange varianter.

Se flere priser
Aleo solar solcelle tysk kvalitet solcelletag tagintegreret

Aleo Solar

Aleo Solar er en tysk solcelleproducent. Firmaets solceller er produceret i Tyskland og kan sidestilles med alt, hvad man forventer af et tysk produkt. Selvom solcellen er dyrere end andre solceller, så er man sikker på at få kvalitet, høj ydelse og effektivitet samt lang holdbarhed.

Se mere om Aleo solpaneler

Q CELLS

Q CELLS er en af verdens største og mest anerkendte solcelleproducenter. De har hovedsæde i Sydkorea og Tyskland samt produktionsfaciliteter i Taiwan, Sydkorea og Malaysia. Q CELLS er godt valg, hvis man vil have en rigtig god kvalitet til en lidt højere pris.

Se mere om Q CELLS

LG

LG sælger en bred vifte af produkter, men har de senere år haft et stort fokus på solceller og batterier. LG’s solceller er nogle af de mest innovative og populære på markedet. Som prisen indikerer, så producerer LG solceller med høj effektivitet, ydelse og garantier.

Se mere om LG
rec solar billig solcelle lav pris

REC Solar

REC Solar blev grundlagt i Norge i 1996. Firmaet producerer forskellige typer krystallinske paneler, som er kendt for deres stabile ydelsesniveauer. Selvom REC Solar moduler ikke ligger i toppen effektivitets- og ydelsesskalaerne, så gør prisen og deres stabilitet, at det er en rigtig fornuftig solcelle.

Se mere om REC Solar
JA Solar solcelle monokrystallinsk solcelle tagintegreret

JA Solar

JA Solar er en af verdens absolut største solcelleproducenter. Firmaet er baseret i Shanghai, Kina. Firmaet har mange år på bagen, og dets produkter forhandles over det meste af verden. JA Solar producerer nogle gode paneler til en overkommelig pris. Det gør solcellen til den ideelle løsning for mange.

Se mere om JA Solar
Winaico solcelle monokrystallin tagsolceller

Winaico

Winaico producerer højtydende krystallinske solceller. Winaico har rødder i Tyskland og Taiwan, og dets produkter er kendt for at have høj, stabil ydelse og være af en god kvalitet. Winaicos produkter er at sammenligne med de allerbedste produkter i branchen, hvorfor mange vælger at betale en smule ekstra.

Se mere om Winaico
trina solar billig solcelle

Trina Solar

Trina Solar blev grundlagt i 1997 og har dermed været på markedet i mange år. Producenten er verdens førende solcelleproducent og har samtidig en rigtig fornuftig udviklingsafdeling. Trina Solars produkter er ofte billigere end andre, men har også en lavere ydelse og effektivitet end disse.

Se mere om Trina Solar
Amerisolar kvalitetssolcelle solcelletag monokrystallinsk mono sort solcelle

Amerisolar

Amerisolar er oprendleljg amerikansk solcelle  producent, som har mange års erfaring med produktion og kvalitetskontrol. Firmaet samarbejder med både amerikanske og tyske institutter. Producenten er idag kinesisk og sælger dets solceller verden over. Amerisolars solceller har en god effektivitet og ydelse til en lav prisen.

Se mere om Amerisolar (på vej)
Eurener spansk solcellepanel solcelletag monokrystallinsk europæisk produceret billig solcelle

Luxor

Luxor er tysk firma som får deres solceller produceret i fjern østen, som blev grundlagt i 2004. Luxor producerer typiske, prisvenlige paneler, som anvendes af både private og erhverv. Selvom Luxor´s paneler ikke har markedets højeste effektivitet og ydelse, vælges de af mange grundet pris og at de er repræsenteret  i Eu.

Se mere om Luxor (på vej)
Kontakt